Szarajevóban rendezik az Európai Erdészeti Északi Síbajnokságot (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
ImageTöbb mint húsz európai ország erdészeinek és erdőtulajdonosainak téli sporttalálkozója 1969 óta az Európai Erdészeti Északi Síbajnokság. 2006-ban a boszniai Szarajevó ad otthont ennek rangos sporteseménynek, ahol várhatóan több száz kolléga találkozik, hogy összemérhesse teljesítményét sífutásban és lövészetben. A február 27-e és március 3-a között rendezett erdészeti biatlonküzdelmeket egyéni és váltóversenyek keretében bonyolítják le.

„A várost déli oldalról övezi a Bjelasnica pompás 2000 méter magas, sokszor júniusig hófödte csúcsa. Ott találhatók az újra működő olimpiai lesiklópályák. A csúcs és a város között van a város legkedveltebb kirándulóterülete, az Igman 1400 méter magas fenyvesekkel borított hegye, az olimpiai sífutóversenyek és síugrás lepusztult létesítményeivel. A szállodákat lebombázták, az infrastruktúra tönkrement. Megkezdődött a helyreállítás, és februárban ott kerül megrendezésre az Európai Erdészeti Északi Síverseny (EFNS). Ezzel a közel ezerfőnyi résztvevőt mozgósító rendezvénnyel szeretnék az európai erdészek támogatni Bosznia-Hercegovina erdészeit és magát az országot, hogy kiszabadulhasson meg nem érdemelt elzártságából” – nyilatkozta korábban a ForestPressnek Gerely Ferenc, aki egyik alapítója az EFNS-nek, és jelenleg világbanki szakértőként dolgozik Boszniában.
A sporton kívül a programban évek óta fontos szerepet kapnak a szakmai kirándulások, előadások és a társasági összejövetelek is.
A verseny honlapja: www.efns.de
A másik jelentős nemzetközi szakmai sportvetélkedőt, a 13-dik Európai Erdészeti Tájfutó Versenyt (EFOL) 2006. június 26-a és 30-a között a finnországi Pirkanmaa-ban rendezik. Emlékezetes, hogy 2004. június 28-a és július 3-a között Szilvásváradon és Egerben rendezték meg a 11. Európai Erdészeti Tájfutóversenyt.
http://www.honeybee.helsinki.fi/hyytiala/EFOL13
Mindkét versenyen, Szarajevóban és Finnországban is nagy csapattal vesz részt Magyarország.

 


 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.