Lovasszánkó verseny a Bükkben (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
ImageFotó: Veress Judit
Disznóöléssel indítanak a rendezők. Délután gyermek sí- és szánkóverseny, a felnőtteknek hóemberépítő verseny. A disznótoros vacsora után élőzenés farsangi bál zárja a napot.
2006. február 4-én, szombaton már ötödik alkalommal rendeznek lovasszánkó versenyt Bükkszentkereszten. A program délelőtt 9 órakor disznóöléssel kezdődik a Borostyán Vendéglő kertjében, ahol a vendégeket egy kupica pálinkával és pogácsával kínálják a házigazdák. A folyamat a feldolgozásig figyelemmel követhető.
11 órakor veszi kezdetét az V. Bükkszentkereszti Lovasszánkó Verseny. 15 órakor gyermek sí- és szánkóverseny - a nevezés ingyenes. Felnőtteknek egész napos hóemberépítő verseny, ahol ki-ki szabadon választott kreációkkal indulhat. Napközben friss tepertő, forralt bor, pogácsa és krumplilángos várja a vendégeket. Az esti disznótoros vacsora után élőzenés farsangi bál a Borostyán Vendéglőben.
Bükkszentkereszt Miskolctól 25 km-re, a Bükki Nemzeti Park határán fekszik, és a Bükk-hegység legmagasabban fekvő települése, 600 m-es magasságban. Hírnevét gyógyító hatású klímájának, csodálatos természeti környezetének, ősi mesterségeinek köszönheti. Adottságai révévén, – felvonós sípálya, szánkópálya, lovaglási-, lovasszánkózási lehetőség, kitűnő szállások, éttermek – a téli üdülések kedvelt célpontja.
További információk a www.lovasok.hu oldalon.

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.