Komáromcsehi sípályáját egyre többen fedezik fel (Új Szó)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2006. február 7.
Naponta kilenc órától délután ötig működik a felvonó, a félnapos jegy ára 90, az egynaposé 150 korona
Komáromcsehi. Hétvégenként az érsekújvári és lévai régióból akár több százan is felkeresik a háromszáz lelket számláló falucska sípályáját.

Az Érsekújvártól húsz kilométerre lévő településen öt évvel ezelőtt készítették el a sífelvonót. Két évvel ezelőtt megkezdték a mintegy 250 méteres sípálya behavazását, amihez Jozef Baranoviè polgármester a Magas-Tátrából kapott egy használt hóágyút. Január végétől naponta kilenc órától délután ötig működik a felvonó, a félnapos jegy ára 90, az egész naposé 150 korona. Délután öttől megvilágítják a pályát, a felvonó használatáért az este vagy éjjel síelők száz koronát fizetnek. Komáromcsehit elsősorban a kedvező árak, a könynyű elérhetőség miatt keresik fel a gyermekes családok és a szörfözni tanuló fiatalok. „Furcsa a felvonó használata, először bizony leestem róla, de az itt dolgozó bácsi segített nekem. Amikor felértem a dombra, a fogódzóm egyszerűen levált a felvonóról, és azt magammal kellett vinnem, le a dombról” – avat be a csehi síelés varázsába a családjával Érsekújvárból érkező hatéves Balázska.
A komáromcsehiek szerint a falunak jót tett az idegenforgalom fellendülése, és nekik is feltűnt, hogy sok magyar ajkú ember látogat el ebbe a szlovákok lakta faluba, ahol egyébként a turistákat már egy szálló is fogadni tudja.

SZÁZ ILDIKÓ

 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.