Új Hunyad megyei sípálya kiépítésére bólintott rá a kormány (erdély.ma)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2013. szeptember 8. - Új Hunyad megyei sípálya kiépítésére bólintott rá a kormány e heti ülésén, kibővítve a nemzeti fejlesztési program keretében épülő hazai síközpontok sorát. A leendő turisztikai létesítmény megépítését a petrillai önkormányzat szorgalmazta, amely már egy évvel korábban partnerségi szerződést kötött ez ügyben egy vállalkozóval.

– A cég tavaly keresett meg bennünket, miután átadásra kerültek a Surján-hegység dél-keleti lejtőin kiépített sípályák. Az elképzelés az lenne, hogy a gerincről Petrilla irányába is hasonló létesítményt alakítsanak ki. A felvonók már megvannak, csak fel kell szerelni. Az önkormányzat hozzájárulása egy 30 hektáros telek lesz, amelyért csere-területet ajánlunk fel a jelenlegi tulajdonosoknak. Első lépésként az erdőirtást kell elvégezni, de az építő-cég szerint már ez év végén sízni lehet a Surján-hegység Zsil-völgyi oldalán – nyilatkozta Ilie Păducel, helyi polgármester.
A Zsil-völgyi település elöljárója azonban, úgy tűnik, drágán megfizet a kormánnyal való paktálásért, melynek köszönhetően Petrilla is felkerült a minisztériumi támogatással épülő sípályák listájára. Egy nappal a sípálya-építést jóváhagyó kormányülés után ugyanis a PDL színeiben polgármesterré lett Ilie Păducel addig hálálkodott nyilvánosan Pontának és csapatának, míg pártja egyszerűen kizárta soraiból. Dorin Gligor, a PDL megyei elnöke szerint Petrilla polgármestere az utóbbi hónapokban számos olyan politikai nyilatkozatot tett, melyek szöges ellentétben voltak pártjának álláspontjával.

– A helyi szervezet már korábban szorgalmazta Ilie Păducel kizárását. Megyei szinten azonban most ért meg erre az idő. Mindenképp újra fogjuk erősíteni Zsil-völgyi szervezetünket és igyekezni fogunk visszaszerezni a polgármesteri tisztséget Petrillán – nyilatkozta a sajtónak a PDL megyei elnöke. Gáspár-Barra Réka


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.