Nehéz jó sípályát találni az Alpokban (InfoRádió)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2006. december 27.
A kevesebb hó miatt nehezebb jól használható sípályákat találni az osztrák Alpokban, de az InfoRádió által megkérdezett salzburgi szállodaigazgató szerint teltházzal működnek a hotelek a két ünnep között. Az osztrák-német határnál a hó vastagsága jelenleg 40 centiméter felett van.

Idén rekordhőmérsékletekkel köszöntött be a tél szerte Európában. Ausztriában pár hete megkongatták a vészharangot, ugyanis az alpesi országban ez az évszak számít főidénynek a turizmusban.
A későn leesett és kevés hó ellenére Salzburgban elégedettek a forgalommal. Ervin Schwarz, a Salzburgtól délre fekvő egyik St. Johann-i wellnesshotel igazgatója az InfoRádiónak azt mondta: jelenleg 40-45 centiméter hó esett a hegyekben, a következő három hónap kimenetele viszont még bizonytalan.
"Egyelőre azt még nem lehet megmondani, hogy mi lesz, de úgy vélem, sok hó esik majd a következő hónapokban" - jelentette ki Ervin Schwarz.
Valószínűleg hivatalból is, de a salzburgi szállodaigazgató derűlátóan várja a síszezont.
"Hál' Istennek jönnek a vendégek, és síelnek. Ma és tegnap is beszéltem néhányukkal, akik elégedettek voltak a hóviszonyokkal és alkalmasnak tartják a terepet a sportolásra" - tette hozzá.

Németh Zoltán


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.