Idén is lesz Európai Erdészeti Tájfutó Verseny (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

ImageA Tolkuse mocsár

A nevezési határidő a szállítást kérőknek május 15.
A 13. EFOL (Európai Erdészeti Tájfutó Verseny) megrendezésére ebben az évben Észtország vállalkozott. 2007. július 16-20. között az észtországi Jöulumäe és Uulu ad otthont a versenyeknek – tájékoztatta a ForestPress-t Urbán Imre, az Országos Erdészeti Egyesület erdei sportok szakosztály titkára.

A szervezők szerint a Pärnu városától délre fekvő Jöulumäe sportcentrum és a közeli Uulu falu ideális helyszínnek bizonyul. Az utóbbi település épületeivel, parkjaival és dűnés fenyvesével kiváló helyszíne lehet a sprintversenynek. A falu 5 km-re van a sportcentrumtól, és a sprintverseny után a megnyitó is ott lesz.
A középtávú versenyt és a váltót a sportcentrumban bonyolítják le, ahol a szállások is találhatóak.
A sportcentrumtól délre levő Lepanina hotel a versenyközpont, amely a tengerparttól alig 30 m-re áll. Abban kerül sorra csapatvezetői találkozó, a középtáv eredményhirdetés és a bankett is.
A csapatok a szállásokat már 15-én elfoglalhatják, hiszen 16-án lesz a terepbemutató.
A nevezési határidő a szállítást kérőknek május 15., a saját járművel utazóknak május 31.
A szervezők árakat egyelőre nem közöltek.
A versenyen a korábbi éveknek megfelelően lesz vendégkategória is, a bajnokságon indulni nem jogosult versenyzők számára.
A kirándulások és szakmai tanulmányutak valószínű célpontjai Kurga (történelmi emlékhely), Tolkuse mocsár (természeti látványosság), ám a szakmai kirándulás fénypontjai a környék fűrészmalmai lesznek.


 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.