Százak futottak Pünkösd napján a Nyírerdőnél (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
ImageA Nyírerdő Zrt. Baktalórántházi Erdészete második alkalommal rendezte meg az erdei futóversenyt, amelynek tömegsport-jellegén túl nem titkolt célja volt, hogy a fiatalokat ráébressze a környezettudatos magatartás fontosságára. Emellett természetesen a társaság szeretné felhívni a figyelmet az egészséges életmódra és az erdők védelmére is.

Az Erdész Emlékmű mellett megrendezett eseményen mintegy 300 gyerek vett részt, a baktalórántháziakon kívül a többi között érkeztek versenyzők Ófehértóról, Nyíregyházáról, Levelekről is.
A fiatalok öt – korcsoportjuknak megfelelő, 600 és 3000 méter közötti  – távon mérhették le felkészültségüket. A 2007 méteres PÜNKÖSDNAPI NYÍRERDŐ FUTÁS-on pedig bárki rajthoz állhatott: ez a táv volt a legnépszerűbb, közel százan futották végig. A helyezettek ajándéktárgyakat és okleveleket kaptak, de külön elismerésben részesültek a legifjabb, illetve a legidősebb indulók is. A tombolasorsoláson további ajándékok és sportszerek találtak gazdára, melyeket – akárcsak a többi nyereményt – a Nyírerdő Zrt. ajánlotta fel. V.I.


 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.