Kíméletes tájfutóverseny a Mátrában (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
ImageAz Erdei Sportok Szakosztálya éves munkatervének megfelelően az egyik jelentős hazai tájfutó esemény keretében, a Mátra déli oldalán a Hidegkúti Turistaháznál rendezett Középtávú és Váltó Bajnokságon tartotta összejövetelét. Urbán Imre, aki egyben a tájfutóverseny ellenőrző bírája volt, tájékoztatta a résztvevőket, hogy a verseny rendezői kiválóan együtt működtek és az erdőgazdálkodási szempontokat is figyelembe vették. A pályák kitűzése során kerülték a tölgyesek természetes-felújítása folyamataként végvágott területeket (ezt az erdőtörvény is előírja), melyet a rendezők a térképen tiltott területként jelöltek.
Az Erdei Sportok Szakosztálya e fórumon keresztül is felhívja az állami erdőkben gazdálkodók figyelmét, hogy használják ki a tájfutóversenyeket (e versenynek közel 1000 résztvevője volt) az erdészek munkájának, tevékenységének ismertetésére.
A szakosztály vezetése részéről Gerely Ferenc tájékoztatást adott az Erdész Szakszervezeti Sportnap előkészületeiről. A sportnap házigazdája a Nyírerdő Zrt. és szeptember első hétvégéjén, Nyíregyházán lesz. A légpisztoly lövészettel kombinált tájékozódási verseny szervezésének irányításával Gabnai Ernőt bízta meg a szakosztály vezetése.
A klasszikus Erdész Tájfutó bajnokság az Alföldön a Kalocsa kupa keretében szeptember 15-16-án lesz. A magas színvonalú versenyt Dénes Zoltán tagtársunk által vezetett rendezőgárda és Spiegl János ellenőrzőbíró személye garantálja. A versenykiírás megjelenését követően közzé tesszük azt az erdészeti médiában is.
Az összejövetelen megjelent az észtországi Erdész Tájfutó Európa Bajnokságon résztvevő magyar csapat csaknem teljes létszámban. A rendezvényen 37 fő képviseli hazánkat erdészek, erdőtulajdonosok, erdőgazdálkodók, erdész tanulók és családtagok.   U. I.

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.