Kárpátalján létesül Ukrajna legnagyobb síparadicsoma (Kárpátinfo.net)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2007-07-10
Augusztusban a Kárpátaljai Megyei Állami Közigazgatási Hivatal (KMÁKH) tendert ír ki a négy járás területén létesítendő hatalmas síkomplexum kivitelezőjének megállapítására.

Az Ekonomicseszkije Izvesztyija üzleti napilap közlése szerint a projekt megvalósulása esetén Kárpátalján jönne létre az ország legnagyobb síparadicsoma, még az Ivano-Frankivszk megyében található Bukovelnél is nagyobb lesz. Nuszer Ernő, a KMÁKH európai integrációs és külgazdasági főosztályának vezetője a lapnak elmondta, hogy a síparadicsom négy járás – a Volóci, a Szolyvai, az Ilosvai és az Ökörmezői járás területén fog elterülni, több ezer hektáros területen. A mostani tenderkiírásban győzelmet arató cégek (erre jelenleg két esélyes van – a Profit Management Kft.  és a JPI Borzsava ZRt.) az első szakaszban szállodákat, sífelvonókat fognak építeni. Nuszer Ernő több száz millió dollárra értékeli a síparadicsom létesítésének projektjét.
A Bukovelnél egyébként nem tartanak attól, hogy a kárpátaljai síkomplexum létrejöttét követően megcsappanna vendégszámuk, mely folyamatosan bővül – míg 2005-ben még csak 200 ezer turistát fogadtak tavaly már 350 ezret, idén pedig 800 ezer turistára számítanak.  Kárpáti Kolos


 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.