Hegyi kerékpáros világbajnokság (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2007. szeptember 4-ike és 9-ike között hegyi kerékpáros világbajnokság és próba zajlott Skóciában.
A múlt héten, az év nagy eseményére gyülekeztek Fort William faluba és környékére a MTB sport szerelmesei, versenyzők és nézelődők egyaránt.

A Skót Erdészeti Szolgálat Forest Fringe néven ismertté vált – a hegyi kerékpározás élvezetének megismerésére és kipróbálására buzdító – egyhetes ünnepség sorozata és fesztiválja négy téma köré csoportosul. A résztvevők beszélgetnek a hegyi kerékpárösvények tervezőivel, építőivel, az építés mozzanatainak kipróbálása, gyakorlott szakemberek vezetésével, a látnivalók között megtekinthetik a hegyi kerékpározásról készült legjobb film- és fényképfelvételeket és kipróbálhatják kerékpározást is. Az egész program interaktív műhely, bemutató, ahol jelen van a művészet is, mindazok szórakoztatására, akik a faluból a Fringe sátorig tartó kellemes sétát megteszik.
A rekreációs programok kanadai Brit Kolumbiából érkezett erdészszakembere a tartomány hegyi kerékpárútvonalainak kezeléséről, fenntartásáról beszélt, arról, hogyan támogathatják a közösségek az erdészeti szolgálat munkáját a biztonságosabb kerékpárutak és jobb kerékpározási lehetőségek megteremtésére.
A Felföldi Hegyikerékpáros Szövetség például az ösvények aktív építésébe, karbantartásába és ellenőrzésébe próbálta bevonni a kerékpárosokat.

 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.