Benkó Barbara hetedik a junioroknál (Nemzeti Sport)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2007. szeptember 9.
Hegyikerékpár-világbajnokság
A magyar kerékpársport számára szenzációs nemzetközi eredmény született a skóciai Fort Williamben hétfőn megkezdődött hegyikerékpáros világbajnokságon. Az olimpiai cross szakág junior női mezőnyében a Pilis Cross Country Club fiatal tehetsége, Benkó Barbara a magyar mountain bike sport minden idők egyik legjobb eredményét elérve a hetedik helyen zárt.

A három körös, közel 23 kilométeres verseny rajtjánál 34 kerekes sorakozott föl, a győztes végül az ukrán Alla Bojkova lett.
"Folyamatosan második napja esik az eső, mely a futam végére állt el - mondta Benkó László, Barbara edzője, egyben édesapja, a befutó után. - Nem volt kifejezetten extrém a pálya, különösebb technikai elemek nem voltak benne."
"Érdekes, hogy Barbi két és fél hete a pilisborosjenői Merida Kupán az ukrán győztesnek nyolc percet adott, néhány napja pedig Mariborban hét percet..."
A vb-hez kapcsolódó magyar vonatkozású hír, hogy a triál 20-ban induló Hegedűs László (Gyöngyház Team SE) bringáját elkeverték a repülőtéren, így nem tudott részt venni a mai elődöntőn. Marad számára a 26-os kategória, reméljük annál nagyobb lendülettel.

 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.