Az erdész trapperek negyedik alkalommal is teljesítették a Szupermarathont (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
ImageXVIII. Bécs-Pozsony-Budapest Szupermarathon 2007.
Amint arról korábban beszámoltunk, a Forest Trapp hosszútávfutó erdészeti váltócsapat 2007-ben is résztvevője volt a Bécs-Pozsony-Budapest Szupermarathon váltóversenynek, melynek során 31 óra 20 perc 31 másodperces össz-futóidővel sikerült teljesíteniük az összességében 320 km-es versenytávot.

Ez az eredmény az erdész trappereket a 139 férficsapat közül a 96. helyre kvalifikálta – tájékoztatta a ForestPress-t Padányi Gulyás Gábor erdőfelügyelő, aki szintén csapattag.
E versenysorozat egyúttal Európa egyik legnevezetesebb ultramarathoni rendezvénye, tehát a professzionális élmezőny is megméretteti magát rajta.
Az erdészeti váltócsapatnak Bécsből Pozsonyba 91,6 km-t, Pozsonyból Győrbe 84 km-t, Győrből Tatára 63,7 km-t, Tatáról Budakeszire 59,7 km-t kellet futnia. Ez azt jelentette, hogy minden nap négy embernek váltásban, vagyis az ötödik csapattag aznap pihenhetett. Az ötödik napi hegyi félmarathonit a teljes mezőny, valamint a csak erre az egyetlen versenyre külön benevezettek együtt küzdötték le.
– Mindenesetre, őszinte köszönet mindenért elsősorban a csapattársaknak: a hosszabb távokon is szélvészgyors Bakos Gergőnek, a derékfájdalmait köztünk fizikailag is elfeledő, és így rendre hasonlóképpen iramodó Szentpéteri Sanyinak, az elnyűhetetlen Bakos Petinek és Hartmann Misinek – tette hozzá Padányi Gulyás Gábor.
A Forest Trapp hosszútávfutó erdészeti váltócsapat ezúton mond köszönetet a támogatóinak: Andreas Stihl Kereskedelmi Kft, Pilisi Parkerdő Zrt, Vértesi Erdő Zrt, Bakonyerdő Zrt, Magán Erdőtulajdonosok és Erdőgazdálkodók Országos Szövetsége (MEGOSZ), Országos Erdészeti Egyesület, Morus Kft Ráckeve (Iványos László), Magyartölgy Mérnöki Iroda Gödöllő (dr. Tácsik Mihály) és nem utolsó sorban Haraszti Gyula okleveles erdőmérnöknek, aki maga is űzi ezt nemes sportot.
Padányi reményét fejezte ki, hogy jövőre – ötödször – újfent nekivágnak a 320 km-es versenytávnak.


 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.