Hétvégi nagyüzem volt a bükki síközpontban (Borsod Online)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2007. november 18.
Bánkút - Hetek óta dolgoztak a berendezéseken, így nem érte meglepetésként a Bánkúti Sícentrum munkatársait a hirtelen lehullott, sportolásra alkalmas hó.

Szombaton startolt, vasárnap már teljes kapacitással üzemelt a bükki sícentrum. Nem volt ez minden síterepen így, sok helyen nem bíztak a hó tartósságában és nem nyitottak ki. Az érdeklődéssel sem volt hiba: a városban alig jelentkező hófoltok ellenére már szombaton megindultak az autókaravánok a bükki síközpont felé. A gyors reagálásnak köszönhetően már szombaton közel ezer látogató csatolta fel bakancsát a felújított síklub épülete előtt. Az érdeklődés vasárnap sem lanyhult, már reggel igény szerint három felvonót üzemeltetnek – tudtuk meg Kovács Zoltántól, a Bánkúti Síklub elnökétől.
Tartós hóra készülnek
Az űrlap teteje
Az űrlap alja
A remélhetőleg minél hosszabb szezonban minden szokásos programot – tömegsport és élsport rendezvényeket – igyekeznek lebonyolítani. Így, ha az idő kedvez lesz Kocsonya és Csoki kupa is. Kosztyu Tibor, üzemvezető elmondta: huszonöt fő dolgozik a sícentrumban, segítők, műszakiak és liftkezelők. A népszerű sífutó pályát is megdolgozzák a napokban. A síjegyek és bérletek ára a tavalyi szinten van, 9 - 16 óráig tart minden nap a nappali és szerdán, pénteken és szombaton 16 - 20 óráig nyílik mód az esti síelésre.
Jenet Barnabás, miskolci nyugdíjas aktív természetjáró. A 15-ös busz végállomásától gyalog jött fel Bánkútra. Úgy tervezi egyig síel, utána levezető gyalogtúrával zárja a napot. Törő György, vállakozó síbotjába másfél éves kislánya Zsófi kapaszkodik. A tenisz mellett a sielés a kedvenc hobbija, kislánya is rövidesen lecekre száll.
Családi kikapcsolódás
Az egész család kijött Gál Enikő, egyetemistával Bánkútra. Külföldön is sokat síelnek, de ha lehet a Bükkbe is ellátogatnak. Mindenki aktív sportoló, bár kistestvére egyenlőre a papa hátizsákjában teljesíti a távot. Porkoláb Péterné, vállalkozó három fiát és férjét kísérte el. Ő napozik, levegőzik, a férfiak síelnek, snowboardoznak és azért "biztonságiból" itt van a szánkó is. Fejes László, autószerelő vállalkozó is családosan szeret kijárni a sícentrumba. " Korán kijövünk, kisíeljük magunkat és délután még jut idő a pihenésre is otthon, nem kell a távoli síterepekre órákat autózni " - összegzi jó pár év tapasztalatát.

 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.