Drágább lesz a síelés Ausztriában (InfoRádió/MTI)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Az idei síszezonban átlagosan másfél százalékkal kerülnek többe a síbérletek Ausztriában mint egy éve.
Vannak olyan terepek, ahol a drágulás megközelíti a 14 százalékot, máshol viszont még alacsonyabbak is az árak a különböző kedvezményeknek köszönhetően - állapította meg az osztrák Konsument fogyasztóvédelmi magazin legújabb számában. A vizsgálatból kiderült, hogy például a stájerországi Hohentauern síterepen 13,2 százalékkal drágultak a bérletek, máshol - például a felső-ausztriai Fosteralmban, vagy a salzburgi Sportwelt térségben - olcsóbbak lettek, elsősorban a különböző ifjúsági és gyermekkedvezmények révén.
A magazin az összeállításban egy négytagú családot vett alapul, és e szerint a legolcsóbb és a legdrágább síterep felvonódíjai között a különbség elérheti akár a 200 eurót is.
A családi kedvezményeket kínáló kiválasztott 50 síterep összehasonlításából kiderült például, hogy a legolcsóbb hat napos családi bérlet - két felnőtt, egy ifjúsági, egy gyermek - 285 euró (73 ezer forint), a legdrágább 497 euró (128 ezer forint).
A hatnapos bérletek egyébként az elmúlt négy évben átlagosan 18 százalékkal drágultak, az olcsóbb helyeken 13,5 százalékkal, a frekventáltabb terepeken 8 százalékkal.

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.