Síszezon: Kékestető on, Bánkút off (mtv)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2008. január 1.
Egyelőre nem üzemelnek a felvonók Bánkúton, mert még kevés a síeléshez az hó. Kékestetőn viszont már van elég, ott már várják a sport szerelmeseit Az ország legmagasabb pontján fekvő Kékestetőn már lehet síelni, Bánkúton viszont még nem. Utóbbi helyen a szakemberek szerint az eddig lehullott hó kevés, még ugyanennyi kellene.

Bár folyamatosan havazik, egyelőre nem indították be a felvonókat az ország egyik legnagyobb sípályáján, Bánkúton. Kovács Zoltán, a Bánkút Sportközpont vezetője elmondta, egyelőre 10 centiméteres a hóréteg, s ahhoz, hogy alkalmas legyen a pálya a síelésre, még legalább ennyi kellene. A sífutópályák viszont használhatók.
A Mátrában, Kékestetőn egész éjszaka havazott, 8-10 centis friss hó esett, így reggel kilenc órától fogadják a síelni vágyókat - számolt be Bajnóczki Zsolt a Kékestetői Síközpont sajtófőnöke. Hétfőn 200 méteres szakaszon megnyitották a déli sípályát, így összesen már 650 méteren lehet síelni. A déli mellett a 150 méteres tanuló- és a 70 méteres oktatópálya is várja a síelni vágyókat.

 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.