150 síelő lógott ég és föld között (Kárpátinfo)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2008-01-08
A sífelvonó gépházában bekövetkezett meghibásodás miatt 150 utas rekedt a levegőben 6 órán keresztül az egyik Lemberg megyei sítelepen.

A katasztrófavédelem közleménye szerint hétfő délben, pontosabban 12 óra 45 perckor leállt a népszerű Zahar Berkut sítelep beülős felvonója. Ebben az időpontban 150 személy – köztük sok gyerek – tartózkodott az ülésekben. A drótkötélpálya a gépházban történt meghibásodás miatt mondta fel a szolgálatot.
A Lemberg megyei Voloszjanka község szomszédságában fekvő turistatelepre számos tűzoltócsapat szállt ki. Az 5-20 méteres magasságban rekedt ülésekből létrákkal igyekeztek lemenekíteni a bajbajutottakat. A mentést megnehezítette, hogy a helyszínen fagypont alatt volt a hőmérséklet, s metsző szél fújt.
A katasztrófavédelem munkatársainak végül 6 órájukba telt, míg az utolsó turistát is lehozták a magasból. A pravoszláv Karácsony másnapjának délutánját ily módon az ég és föld között töltő felnőttek és gyerekek közül többen súlyos kihűlés miatt orvosi segítségre szorultak. P.I.

 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.