Évről-évre többen az erdei futóversenyen (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
ImageEgyre népszerűbb az erdei mozgás a debreceniek, és a környéken élők körében – ezt mutatja, hogy évről-évre többen vesznek részt a NYÍRERDŐ-futáson. Idén több mint ötszázan döntöttek úgy, hogy futnak egyet a Nagyerdőben.

A szervezők (a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt., a Hajdú-Bihar Megyei Atlétikai Szövetség és a Bihari Atlétabírók Sportegyesülete) célja az volt, hogy mindenki figyelmét felhívják az egészséges életmódra, a környezet-tudatos magatartásra, az erdők védelmére. Mivel a mostani, 11. viadal éppen a nemzeti ünnepen, március 15-én volt, a résztvevők ezen a módon is tisztelegtek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emléke előtt.
A rendezvény hagyományosan Debrecen város mezei futóbajnoksága is. A versenyzők – életkortól függően – 1500, 2500, 5000 és 10000 méteren állhattak rajthoz. Az idei NYÍRERDŐ-futás távja pedig 2008 méter volt. A férfiak számára kiírt 10 kilométeres, Aradi János emlékversenyt az NYVSC versenyzője, Nagy Gábor nyerte. Ismét rajthoz állt a debreceni Novák Ferenc, aki 76 évével az egész mezőny legidősebb futója volt. Feri bácsi nélkül elképzelhetetlenek a NYÍRERDŐ-futások, hiszen valamennyi korábbi versenyen részt vett.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.