Everest-expedíció: megváratják a magyar hegymászókat (InfoRádió)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2008. április 15. - Klein Dávid és Várkonyi László kedden indulna a Mount Everest alaptáborából a kettes tábor felé, egyelőre azonban arra várnak, hogy a nepáli hadsereg engedélyt adjon erre. Az olimpiai láng útja miatt a kínaiak korábban kitiltották a külföldi mászókat az Everest tibeti oldaláról, és korlátozásokat vezettek be Nepál felől is. A két magyar hegymászó csak május 10-e után indulhat el a csúcs felé. Berendezkedtek és akklimatizálódnak az alaptáborban a magyar hegymászók, akik arra várnak, hogy megérkezzenek a nepáli hadsereg illetékesei, akik engedélyt adhatnak az indulásra a 2-es táborba - erről a helyszínen tartózkodó Klein Dávid számolt be az InfoRádiónak.
A hegymászók az olimpiai láng útja miatt bevezetett korlátozások eredményeképp május 1-je előtt 7300 méterig, a 3-as táborig kapaszkodhatnak fel, ahonnan legkésőbb 10-ig nem indulhatnak tovább. Csak abban az esetben folytathatják útjukat a csúcs felé, ha a kínai hatóságok feloldják a mászási tilalmat - tette hozzá Klein Dávid.
A magyar hegymászó szerint a kínaiak azért döntöttek úgy, hogy a nepáli oldalról induló expedíciókat is korlátozzák, mert attól tartanak, hogy lennének, akik megzavarják az olimpiai láng útját a hegycsúcsra.

© 2022 Forestpress. All Rights Reserved.