A 8. Volvo Hegyvidék Félmaraton és Váltó a Normafánál (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Újra trappolnak az erdészek. Beindult az idei futószezon. Az erdészek csapata is újra rajthoz áll. Az első alkalom a 8 .Volvo Hegyvidék Félmaraton és Váltó futóverseny lesz, május 27-én, a Normafánál. A váltó csapat tagjai: Padányi Gulyás Gábor, Szentpéteri Sándor, Szentpéteri András – tájékoztatta a ForestPress-t Kis Prumik Ágnes, a csapat managere.
8. Volvo Hegyvidék Félmaraton és Váltó rendezője a BSI. A rajtra május 27-én 11 órakor kerül sor a Csillebérci Ifjúsági és Szabadidő Központnál.
A félmaraton egyéni versenyre az első 1500 nevezést, a váltóra az első 250 csapat nevezését tudja a rendezőség elfogadni.
Versenyközpont, a  rajt és a cél a Csillebérci Ifjúsági és Szabadidő Központnál lesz. A félmaraton és váltó útvonala: Csillebérci Ifjúsági és Szabadidő Központ - Konkoly Thege Miklós út - Csillebérci Ifjúsági és Szabadidő Központ - Konkoly Thege Miklós út - Eötvös út - Normafa út - Eötvös út - Hollós u. - Mátyás kir. út - Költő u. - Béla kir. út - Csillagvölgyi út - Mátyás kir. út - Tündérhegyi út - Jánoshegyi út - FORDÍTÓ - Jánoshegyi út - Konkoly Thege M. út - Csillebérci Ifjúsági és Szabadidő Központ.
A váltóhelyek (rajtszám szerint kialakított váltózónákkal):1. Harang-völgyi sípálya alján, a Mátyás király úton 2. A Libegő János-hegyi végállomásánál
Az 1. váltóhely a versenyközponttól kb. 2 km-re, a 2. váltóhely 3,5 km-re található.
A váltóhelyhez és onnan a visszajutást mindenkinek egyénileg kell megoldania, de a rendezők segítségével a versenyközponttól is el lehet a váltóhelyekre jutni (indulás 10.45-kor a versenyközponttól).
A váltóhelyeken sem öltözési, sem tisztálkodási lehetőséget nem biztosítanak.
A váltóhelyen kapják meg azon futók a befutócsomagjaikat, akik itt fejezték be a futást.
Az egyéniben is indulók rajtszámára megkülönböztető matricát adnak a rajtszám felvételekor, így nekik a váltó rajtszámot nem kell viselniük.
A váltáskor a tépőzárral bokára erősíthető chipet kell átadni a következő futónak.
A verseny szintkülönbsége 316 m, a szintidő 2 óra 45 perc (nettó idő, az utolsó elrajtoló rajtidejéhez igazodva). Rész szintidők: 6 km-nél 47 perc, 12 km-nél 1 óra 34 perc, 18 km-nél 2 óra 21 perc
A mezőnyt 7 perc 50 mp/km tempóban záróbusz követi. Amennyiben a mezőny utolsó tagja ennél gyorsabb tempóban fut, abban az esetben a záróbusz őt követi. Akit a záróbusz beér, fel kell szállnia, a chipet a buszon kell leadnia, a letéti díjat is itt kapja vissza. Rajtszámát áthúzzák, a célterületre nem léphet be.
A verseny korhatára: a félmaraton egyéni versenyben csak 1996 április 28. előtt születettek indulhatnak ( 12 évesek vagy idősebbek )
A félmaratonka útvonala: Csillebérci Szabadidő Központ - Konkoly Thege Miklós út - Csillebérci Szabadidő Központ
A versenyen családi gyalogtúra is lesz, a családi kirándulás a Csillebérci Szabadidő Központ és az Erzsébet Kilátó (János - hegy) között zajlik, oda-vissza 8 km-es távon.
A rajt 10.00-11.00-ig folyamatos indítással, a Csillebérci Szabadidő központ kosárlabda pályájától.

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.