Francia hegymászók haltak meg az Alpokban (Index/MTI)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2008. május 1. - Az olasz Alpokban öt francia hegymászó holttestét találták meg, akiket egy lavina sodort el. Kísérőjük túlélte. Holtan találtak rá csütörtök reggel öt francia hegymászóra, akiket előző este elsodort egy lavina az olasz Alpokban a Gran Paradiso nemzeti parkban.

Az öt hegymászóval együtt francia kísérőjüket is maga alá temette a hó, őt azonban sikerült még szerda este megtalálniuk és kimenteniük a hegyi mentőknek. Állapota jelenleg nem tűnik súlyosnak, Aostában kezelik.
Éjszakára felfüggesztették a kutatást, csütörtök reggel találták meg az öt szerencsétlenül járt turista holttestét. Még összefűzte őket a mászókötél, amikor rájuk találtak. A lavina 2500 méter magasságban keletkezett, a veszélyt előre jelezték. A holttesteket egy szurdok alján találták meg, a lavina 500 métert vitte őket.
Ebben az évben tucatnyi áldozatot követeltek már lavinák Olaszországban. A eddigi legsúlyosabb baleset január közepén történt, akkor egy 11 fős csoportot temetett maga alá a hó és négyen haltak meg.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.