A hagyományaikhoz híven trappoltak (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

ImageA STIHL-Forest Trapp csapata

Vasárnap minden idők legnépesebb mezőnye állt rajthoz a 15. K&H olimpiai maraton és félmaraton váltón a Kossuth téren. A barátság versenyén, amely a pekingi olimpia jegyében zajlott, és több olimpikon is részt vett, három távon, több mint 1000 csapat kezében járt társról társra a váltóbot közel öt órán keresztül, mintegy hét kilométeres futókörgyűrűt alkotva a Parlament körül.

A staféták maratoni (6x7031,5 m), félmaratoni (3x7031,5 m), valamint minimaratoni (3x2100 m) távokon versenyeztek.
A hagyományaikhoz híven, az MGSZH Forest Trapp csapata is rajthoz állt, a  STIHL Kft. támogatásával, immár új néven: STIHL-Forest Trapp. A csapat tagjai voltak: Bakos Gergely, Klemencsics István, Padányi Gulyás Gábor, Szentpéteri András, Szentpéteri Sándor, Turai Zsolt. A csapat két fiatal taggal bővült, és visszatért egy régi tag Turai Zsolt, aki sérülés miatt hosszú ideig kimaradt a csapatból.
A trappolók már nevelik a következő generációt, a két fiatal futó így került a csapatba, Szentpéteri András 11 éves, Klemencsics István 20 éves. Ennek a versenynek a népszerűségét mutatja, hogy egy másik „erdész” csapat is rajthoz állt Zöld Hullám néven, tagjai: Mózes Lajos, Spiegl János, Kiss János, Lapos Tamás, Molnár György, Gabnai Ernő.
Az időjárás kegyes volt a versenyhez, akkor éppen nem esett, sőt túl meleg is lett az utolsó futónak. De a lényeg a szép eredmények, a jó hangulat, no meg mindezek gyümölcse a kellemes közérzet, hogy ezt is „megcsináltuk”! Sz.S.

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.