Semjén és Bodrogi is ott lesz a vadásznapon (Kisalföld)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2012. 08. 16. - Szanyban rendezik meg augusztus 18-án, szombaton az Országos Vadásznapot.
Hazánk és a Kárpát-medence vadászait és a természet, vadászat, vadvédelem iránt érdeklődőket látja vendégül a község.
A szanyi vadásznap programja szombaton reggel fél 8-kor térzenével kezdődik a helyi fuvószenekar és a soproni Lövér Vádászkürtösök közreműködésével. Délelőtt 9 órakor tartják a Hubertus-misét a plébániatemplomban, melyen dr. Pápai Lajos megyés püspök celebrál. Utána dr. Jámbor László, az Országos Magyar Vadászkamara megyei elnöke nyitja meg az eseményt, küszöntőt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke mond, majd kitüntetéseket adnak át.
A rendezvény a sportpályán folytatódik, ahol esküt tesznek az új vadászok és megnyitják a természetfotó-, képzőművészeti és trófeakiállítást, illetve kihirdetik a gyermekrajzpályázat eredményét. Délután kulturális műsorok szórakoztatják a közönséget. Fél háromkor fellép a Baranya Vadászkürt Együttes és a tambura-zenekar Kopházáról. Négy órakor Erdélyi Tamás vadhangutánzó műsorát láthatják, majd kezdődik a szarvasbőgő verseny. Fél hatkor Bodrogi Gyula és Voith Ági műsora következik, hat órakor tombolasorsolás, fél hétkor kiderül ki lett a vadásznap szépe.
Este hét órakor fellép a szanyi Bokréta néptáncegyüttes, nyolckor Retroparty indul Szűcs Judit és a Neoton Party Banddel. Kilenc órától a Flört együttes muzsikál.
Napközben a látogatók részt vehetnek „zöldtanácsadáson”, lesz állatsimogató, gyermekarcfestés, vadászati vetélkedő, vadászkutya-, solymászbemutató és a vadászíjasok is bemutatkoznak.    


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.