Az állatoknak is kijár az emberséges bánásmód (Tolnai Népújság)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2010. október 4. - VILÁGNAP - Ahogyan embertársainkra, úgy a bennünket körülvevő élőlényekre, állatokra is tekintettel kell lennünk az év minden napján - erre hívta fel a figyelmet az állatvédők közössége hétfőn, az állatok világnapján. A kezdeményezés 1931-ben Olaszországban indult útjára. Kezdetben Assisi Szent Ferenc, az állatok védőszentje napján elsősorban a vadon élő állatok kipusztulásának megakadályozása érdekében szólították meg az embereket, mára azonban minden állatra kiterjedt a nap védernyője.
Hazánkban 1991-ben indult a kezdeményezés. Ez alkalomból többek között évek óta megtartja állatsimogató programját a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága is nagydorogi állattartó telepén, amelyen a legkisebbek számos érdekes régi magyar háziállat közelébe juthatnak.
A szekszárdi kutyamenhelyen pedig ezen a napon, azaz hétfőn   vizsgáztak az országban elsőként ebrendészek - tájékoztatta hírportálunkat Fiáth Szilvia, a Tolna Megyei Állat- és Természetvédő Alapítvány elnöke. Kedden is folytatódnak a vizsgák, amelyek végén tizenegyen OKJ-s képesítést szerezhetnek, többek között állattartási, állategészségügyi és vonatkozó jogi ismeretek birtokában.
A világnapi hagyományos ünnepség pénteken délután lesz a menhelyen, amikor a Baka István általános iskolából ismét népes gyermekcsapat érkezik, hogy közelebbről megismerje, és egy kicsit kényeztesse a kutyusokat. A diákok mellett bárkit szívesen látnak. H.É.




© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.