Nyest a vadasparkban (Magyar Nemzet)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2010. október 7. -Állatok, amelyek megtanultak az ember mellett élni Egész napos programsorozaton ismerkedhetnek meg élővilágunk szőrös, pikkelyes, tollas társaival azok, akik szombaton a Budakeszi Vadasparkba látogatnak. A kalandtúrák mellett arra is választ kaphatunk, mik szaladgálnak éjszaka a padlásunkon.
Európa biológiai sokszínűségével ismerkedhetnek meg azok, akik szombaton ellátogatnak a Budakeszi Vadasparkba. A Europe Direct Pest és a vadaspark munkatársai az állatok világnapjának, valamint és az Európai Unió biodiverzitását ünneplő év alkalmából egész napos programsorozatot rendeznek, amelynek célja, hogy megismerkedjenek a gyerekek az őket körülvevő élővilággal.
Móric és Vackor medvék, Makkos és Pöcök aranysakálok, Büdöske, a nyest, Dugó, a görény vagy a pettyes hátú őz állandó lakója a vadasparknak. Ám rajtuk kívül Tomival, a mosómedvével is találkozhatnak az érdeklődők. Őt Gőgös Zsuzsanna hozza magával. Az alkalmazkodás mesterei című előadásához. Mint mondta, másfél óra alatt rengeteget tanulhatnak a gyerekek és szüleik azokról az erdei állatokról, amelyek az emberek mellett élnek, s gyakran még a városokba is beköltöznek. Az egér, a patkány, a görény vagy a nyest tulajdonságait testközelből is megfigyelheti a közönség. - Igyekszünk eloszlatni az ezekről az állatokról kialakult téveszméket - fejti ki a szakember. – A mosómedve kakukktojás, nálunk nem őshonos, korábban azonban nagy divat volt idehaza is ennek az észak-amerikai kisállatnak a tartása - fejtette ki.
A vadasparkban felállított standokon és sátrakban lesz madárgyűrűzés, ismeretterjesztő előadás a vadászkutyákról. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a Rákosi vipera védelmi programját mutatja be, de több kutyamenhely is képviselteti magát, akik arról mesélnek, hogy mi történik az elveszett, talált, balesetes, kóbor ebekkel. Lesz felfedező kalandtúra. Az Ökocsiga játszóházban kézműves-foglalkozás, az állatsimogatóban pedig - többek közt - Rozi, Liza, Fanni, Konrád, Eszter, Zsuzsi, Enikő, Eliza, Emese, a kecskecsapat várja a látogatókat. Győr Ágnes





© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.