Császármetszéssel született boci a Vadasparkban (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2011. május 12. - Császármetszéssel szülte meg bikaborját a Budakeszi Vadaspark magyar tarka tehene. Már jól van Tulipán, a Budakeszi Vadaspark magyar tarka tehene, aki a minap császármetszéssel adott életet első borjának. A Guszti névre keresztelt 40 kilós újszülött a tehenek világában is nagynak számít, így a szülésnél szükség volt a Vadaspark állatorvosának és ápolóinak beavatkozására. Mindkét állatot megviselte a szülés, de állapotuk szerencsére gyorsan javul. Az egyetlen problémát az „apróság” tejjel való ellátása jelenti. Guszti napi 6 literes étvágyát egyelőre csak más tehenektől származó tejjel tudják kielégíteni a vadaspark gondozói, de remélhetőleg Tulipán anyai ösztönei hamarosan a tejellátásra is kiterjednek.

A szülést a Vadaspark ellátó orvosa, dr. Zsigmond Balázs vezette. Valamennyi dolgozó részt vett a műtéten, valaki az elbódított Tulipánt nyugtatgatta, más a fertőtlenítést végezte, de csendes szemlélőként az összes dolgozó végigizgulta az eseményeket.

Az újszülött boci már látható is a Budakeszi Vadaspark Parasztudvarában, számos jellegzetes magyar háziállat társaságában. Meglátogatására külön jó alkalmat jelent május 15-én, vasárnap a Budakeszi Vadaspark Madarak és Fák napi rendezvénye. A délelőtt 10 órai megnyitót követően Kiskerti ornitológia és Állatijó bemutató keretében a lakókörnyezetünkben élő állatok mutatkoznak be a színpadon, ahonnan odúellenőrző túra is indul a vállalkozó kedvűek számára. Az Ökocsiga Játszóház kézműves foglalkozásai és a családi vetélkedő programjai egész nap várják a látogatókat. Részletes program a www.vadaspark-budakeszi.hu oldalon olvasható.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.