A vadászati szezon miatt korlátozzák az erdőlátogatást Zalában (MTI)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Image Nagykanizsa, 2013. augusztus 26. - A vadászati szezon miatt szeptember hónapban csak korlátozottan látogathatók a zalai erdők, késő délutántól reggelig tilos az erdőkben tartózkodni - tájékoztatta a Zalaerdő Zrt. hétfőn az MTI-t. A társaság szeptember 1-je és 30-a között vadászterületein intenzív vadászati tevékenységet folytat. A balesetek elkerülése és a vadászati jog zavartalan gyakorlásának biztosítása érdekében, mint erdőgazdálkodó és egyben vadászatra jogosult, az Erdőtörvény előírásai szerint a Zalaerdő korlátozza az erdőterületek látogatását, illetve a gyalogos- és járműforgalmat.
    A rendelkezés értelmében naponta 16 óra és másnap reggel 8 óra között tilos az erdőkben tartózkodni. A tilalom megszegői erdőrendészeti szabálysértés miatt 10 ezer forintos bírsággal sújthatók.
    A korlátozást a községi önkormányzatok hirdetőtábláin és az erdőbe vezető utaknál is elhelyezik. Előzetes időpont- és helyszínegyeztetéssel szervezett kiránduló csoportok igénye esetén biztosítani tudják az erdőlátogatást - közölte a Zalaerdő Zrt.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.