Magyar vizsla győzött a kutyák világversenyén (MTI)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Image

Egy északnyugat-angliai magyar vizsla lett a világ legnagyobb és legrangosabb kutyakiállításának idei győztese. Az angliai Birminghamben tartott éves nemzetközi kutyaseregszemlére az idén 187 fajta képviseletében összesen több mint 22 ezer "versenyzőt" neveztek.

A kiválasztott legjobbak és legszebbek részvételével tartott négynapos döntő végén, a birminghami rendezvénycsarnokban vasárnap este a Yogi névre hallgató hétéves magyar vizslának ítélték a "Best in Show" - vagyis a Kiállítás Legjobbja - elismerést, több ezres közönség ünneplése közepette.
Valerie Foss döntőbíró az indoklásban meleg szavakkal méltatta Yogi "erőteljes, mégis szabad, gyönyörű mozgását és tartását".
Az északnyugat-angliai Carlisle kisvárosban lakó vizsla kiképzője és felvezetője, John Thirlwell a verseny után közölte: Yogi a legrangosabb megmérettetés győzteseként most már valószínűleg visszavonul.
Az éves birminghami kutyakiállítást az alapító, Charles Cruft után Crufts néven rendezik meg 1891 óta.© 2023 Forestpress. All Rights Reserved.