Kizárták a versenyekről a bajnok magyar vizsla tenyésztőjét (MTI)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Image

2010. március 23. - Egy évig nem versenyezhet és nem is bíráskodhat kutyakiállításokon az a brit tenyésztő, akinek magyar vizslája tíz napja megnyerte a világ legrangosabb kutyakiállítását. Megfenyegetett egy bírát, ezért büntették eltiltással.

Megfenyegette egy másik verseny bíráját, ezért egy évre kizárták a versenyekről azt a brit tenyésztőt, akinek Yogi nevű magyar vizslája tíz napja megnyerte Nagy-Britanniában a világ legnagyobb és legrangosabb kutyakiállítását az angliai Birminghamben.
Alig négy nappal később a brit kutyatenyésztő egyesületek országos szövetsége, a The Kennel Club egy évre minden kutyaversenytől eltiltotta a 63 éves Moray Armstrong tenyésztőt, mivel kiderült, hogy megfenyegetett egy bírót, aki 2009-ben a walesi bajnokságon csak a második helyre tartotta jónak kutyáját, írta a Telegraph.
Armstrong - aki egyébként maga is bíráskodik versenyeken - azt mondta Rachel Herbertnek: gondoskodik róla, hogy többé ne bíráskodhasson egyetlen versenyen sem, mivel nem ítélte oda Yoginak a verseny legjobbja címet.
A tenyésztő a The Kennel Club meghallgatásán elismerte a fenyegetőzést. Az eltiltás mellett ötszáz fontos pénzbírságot és 1210 fontos eljárási díjat róttak ki rá.


© 2023 Forestpress. All Rights Reserved.