Kilónként 20 euróért venné a kutyát (Napi Ász)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2010. május 11. - Ínyenceknek ajánlja E-mailben verte át az állatvédőket az átverések mestere. Kutyákat vásárolnának állatvédőktől, finom falatok készülnének belőlük távol-keleti ügyfeleink számára. Ezzel a felhívással kapott e-mailt az Orpheus Állatvédő Egyesület. A megrendelők 20 eurót kínálnak az ebek kilójáért, állítják: ez sokkal jobb megoldás, mintha a négylábúakat elaltatnák, vagy utcára tennék.
Az Orpheus Állatvédő Egyesület bízik abban, hogy a felhívás, csupán kései áprilisi tréfa. A levél szerint egy cég Európában élő távol-keletiek számára vásárolna fel kutyákat húsuk miatt. A Kea So Joo-tól érkező elektronikus levélben a leendő vásárlók kijelentik, hogy a „kutyahús finom alapanyag változatos ételek elkészítéséhez. Az évek folyamán számos állatmenhellyel működtünk közre, sok állatvédő szervezettől, tenyésztőtől szállítottunk európai országokban működő konyháinkba a kutyatanyákról feldolgozható alapanyagot. Magyarországon és az unióban élő 100 000 távol-keleti számára üzemeltetett keleti éttermek a legmagasabb napi áron várják a felajánlásokat. Öt közepes termetű kutya felett házhoz megyünk, készpénzben fizetünk. "
Lapunk felkereste DR. SALÁT GERGELYT, az ELTE Kínai Tanszékének adjunktusát, tőle szerettük volna megtudni, hogy elképzelhető-e ez.
- Nem hiszem, hogy erről lenne szó, ez átverés. Tudni kell, hogy Kínában a kutyahús evése nem mindennapos, ott igazi ínyencségnek számít. Vannak külön erre specializálódott éttermek, és csak bizonyos fajta kutyáknak a húsa megfelelő fogyasztásra, például a palotapincsié rágós. Ugyanakkor, bár európai ember számára elég kegyetlennek hangzik, a kutyákat „frissen" kell elkészíteni, ráadásul előtte meg is verik őket, hogy „finomabbak" legyenek - mondta lapunknak a szakember, aki felhívta a figyelmet arra, hogy egy bizonyos KIM JUNG SOO nevű férfi több mint harminc esztendeje tevékenykedik az „átverésiparban". 1994-ben 1500 levelet küldött szét amerikai kutyamenhelyeknek, 10 dollárt kínálva minden nemkívánatos kutya fontjáért. A megkeresést óriási felháborodás és médiaérdeklődés követte, pedig az akció az állatvédők álszentségét és a média hiszékenységét próbálta bemutatni. LAKATOS BRIGITTA



© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.