Drogba lesz a világ leggyorsabb agara (Blikk)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2010. május 31. - Tenczer Gábor, a villámgyors kutya edzője állítja
Veretlenül jutott az Angol Derby döntőjébe Drogba, pedig korábban sérült volt ANGLIA - Naponta 10-12 órát tölt Drogbával, a fekete angol agárral Tenczer Gábor (43) tréner, aki arra tette fel életét, hogy a világ leggyorsabban futó kutyáiból kihozza a legtöbbet. A férfi képességeit, ma már világszerte elismerik. Így került a magyar edzőhöz a korábban súlyosan sérült eb is, aki a villámgyors elefántcsontparti focistáról kapta a nevét. Drogba olasz gazdája már lemondott a lesántult agár versenyeztetéséről, amikor megismerkedett Gáborral.
- Az angol agarak szédületes iramban futnak, így egy ütközéskor komoly sérüléseket szenvedhetnek a pályán. Drogba Hollandiában, egy versenyen ütközött össze egy másik kutyával, és a csuklóízülete kificamodott. Ahogy megláttam, éreztem, hogy együtt bármire képesek leszünk, így elvállaltam a rehabilitációját - emlékezett vissza Gábor, aki rengeteg szeretettel, türelemmel és edzéssel végül elérte, hogy Drogba újra rajthoz állhatott, s az Európa-bajnokságon új pályacsúccsal már másodikként száguldott a célba!        
- Drogbának beszélnie sem kell, egy apró rezdüléséből érzem, hogy mit szeretne mondani, mi a baja. A kutya bármit képes kihozni magából, ha érzi, hogy jó kezekben van - állította az agár edzője. Drogbának az edzés is játék, így minden alkalommal lelkesen veti magát a szőrmével kitömött nyúlra, amelyet drótkötélen húznak előtte. - Drogba igazi ínyenc, kedvence nem más, mint a szarvashús - tette hozzá Gábor.
Az értő gondoskodásnak köszönhetően az eb végül önmagát felülmúlva, veretlenül száguldott az Angol Derby döntőjébe is, amely a világ legrangosabb kutyás sporteseményének számít. Drogba a 480 méteres pályán 28,61 másodperc alatt rohant végig, azaz 60 km/órás sebességet diktált. Összehasonlításképp a gepárd 110 km/órával fut, míg a 400 kilométeres síkfutás világcsúcstartója, Michael Johnson átszámolva csupán 33 km/órával „száguld".  B. A. Zs.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.