Megfojtott vizslát találtak Som közelében (m1 - Híradó)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2012. január 10. - Megfojtottak egy vizslát Somogyban. Gazdája azt állítja, a kutya nekiszaladt a drótkerítésnek. Egy megfojtott vizslát találtak az árokparton a napokban a Somogy megyei Som közelében. Egy állatvédő, aki látta is, hogy ki hagyta ott a kutyát, fotót is készített. A megdöbbentő képet feltette egy közösségi oldalra. A rendőrség megtalálta a vizsla tulajdonosát, aki azt állította: baleset történt a kutyával. A rendőrök egyelőre nem találtak bizonyítékot arra, hogy megfojtotta volna az állatot – számolt be az m1 Híradója.
Egy fotó a napokban bejárta az internetet. Egy állatvédő készítette, aki azt is látta, hogy a kutyát egy terepjáróból tette ki egy férfi. Az állat nyakán egy fojtogatásra utaló szörnyű seb volt.
 Som határában, az árokparton találták meg az elpusztult vizslát. A helyieket felháborította a történet.
Az elpusztult vizsla ügyében a siófoki rendőrség is nyomozott. A kocsi rendszáma alapján megtalálták a gazdát. A férfi azt mondta: ő nem gyilkolt, a kutya véletlenül pusztult el: nekiszaladt egy drótkerítésnek. Azt azonban elismerte, hogy nem szabadott volna az út mellett hagynia az állatot.  A jelenlegi információk alapján az állat elpusztulása miatt bűncselekmény nem terhel senkit, de a kollégáim vizsgálják a részleteket – mondta Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
Állatkínzás miatt Somogyban tavaly 45 büntetőeljárást indítottak. A bűnösök 3 évet is kaphatnak.  
Általában felfüggesztett szabadságvesztést szab ki a bíróság, de nem ritka, hogy végrehajtandó börtönbüntetést alkalmaz a bíróság – nyilatkozta Vadócz Attila, a Kaposvári Törvényszék sajtószóvivője.
Állatkínzásért általában az orvvadászok kapnak letöltendő börtönbüntetést. A megyében eddig 8-10 ember kapott emiatt letöltendő börtönbüntetést.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.