VI. Alföldi Mézesnap és Méhésztalálkozó (Új Néplap)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2008. augusztus 28. - Szolnok és Környéke Méhészek Önálló Egyesülete és az Országos Magyar Méhészeti Egyesület megyei szervezésében 
2008. augusztus 31. Szolnok, Mid tér

A magyar méz védelmében
A méhészek saját kezükbe vették a minőségvédelmet: zárszalagot kapottá magyar méz, zárjegy viszont nem lesz rajta - azaz nem válik jövedéki termékké. A zárszalag az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) kezdeményezése nyomán kerül a mézesüvegekre. Tehát nem hatósági ellenőrzést, hanem eredetvédelmet, önkorlátozást jelent, illetve ez segíti a fogyasztókat vásárlási döntésükben. A méhész társadalom így kívánja kizárni soraiból azokat, akik az olcsó kínai és dél-amerikai mézekkel keverik a hazait.
A boltok polcain sorakozó mézekből a brémai laboratóriumba is eljuttattak mintákat, s az eredmény lesújtó volt. Tízből hét üveg rossz minőségű terméket tartalmazott. Mivel az árversenyben vesztésre ítélt magyar méz egyetlen esélye a magas minőség elismertetése a hazai és a külföldi piacon, az OMME ezzel a hologramos zárszalaggal kívánja elkülöníteni, kiemelni a folyamatos ellenőrzésnek, illetve a szigorú minőségbiztonságnak megfelelő mézeket.
A zárszalagon szereplő azonosító alapján beazonosítható a méz termelője, így a zárszalag jelentése: a csuporban tartott méz „természetes és magyar".


Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.