Pörgetés és méz: találkozón a méhészek (Somogyi Hírlap)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2012. 01. 16. - Tizennegyedik alkalommal rendezik meg a dunántúli regionális méhésztalálkozót Kaposváron. Az egyetemen ezen a héten szombaton újra találkozik a szakma a legújabb tudnivalókat osztják meg a somogyi és környékbeli megyékben dolgozó vállalkozókkal.
- A lehető legsokoldalúbb tájékoztatást kívánjuk nyújtani az érdeklődőknek hangsúlyozta Petrus Lajos főszervező, a Kaposvár és Térsége Méhészei Egyesületének elnöke, A gazdasági- és adminisztrációs tudnivalókon kívül az ágazat újdonságait, a legfrissebb szakmai kutatások eredményeit akarjuk megosztani.
Kardeván Endre, az élelmiszerlánc-felügyeletért és agrár-igazgatásért felelős államtitkára nyitja meg a szombaton fél tízkor kezdődő méhésztalálkozót. Az érdeklődök ezután - egyebek mellett előadást hallgathatnak meg a méhészek új lehetőségeiről, a növényvédelmi munkák és a méhmérgezések közötti kapcsolatról. Hogyan lehet eredményesen dolgozni? e kérdésre kaphatnak választ azok, akik felkeresik a délutáni előadást. Petrus Lajos kiemelte: akárcsak korábban, ezúttal is több bemutató és vásár színesíti a rendezvényt.
Pörgős időszakon van túl az ágazat - vont mérleget a szakember. - Az aszály komoly nehézséget okozott a méheszeknek is. Somogyban tavaly közel 2000 tonna mézet termeltek, amelynek zöme akác volt. Nagy kérdés, hogy idén milyen lesz a tavaszi időjárás. Reméljük, hogy megússzuk a korábbi gondokat.    Harsányi M.


Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.