Hétvége gombás ízek jegyében (Zalai Hírlap)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
 2009. szeptember 07. - Hernyék, Iklódbördőce (gyf) - A legízletesebb ételalapanyagok egyikéhez, a gombához kapcsolódó programokat szerveztek a hét végén két településen is.

- A legízletesebb ételalapanyagok egyikéhez, a gombához kapcsolódó programokat szerveztek a hét végén két településen is. Hernyéken a főzésre helyezték a hangsúlyt, Iklódbördőcén viszont a kísérőrendezvények bizonyultak érdekesebbnek.

Utóbbi településen két napon át zajlottak az események - szombaton a környéken fellelhető gombákról tartottak előadást, de volt gombászótúra, illetve szarvasgomba-vadász bemutató is. Ez utóbbi során nemcsak azt tekinthették meg az érdeklődők, hogyan lehet az arra kellőképpen betanított kutyával az egyik legértékesebb gombafajt felkutatni, de az is bebizonyosodott, hogy a falu határában is van szarvasgomba.

A vargánya hazájának tekintett Hernyéken vasárnap délután zsúfolásig megtelt a kultúrház környéke, hiszen a 16 csapat főzőteljesítménye, valamint a kulturális programok több száz főt vonzottak a kisközségbe. Különleges ételeket is kóstolhattak a jelenlévők, volt csapat, mely levessel próbálta a zsűri és a közönség szimpátiáját elnyerni, mások főétellel kísérleteztek, s akadt olyan induló is, aki gombás ízesítésű desszerttel mutatkozott be. Gyuricza Ferenc


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.