2009. december 10. - SZEKSZÁRD A szarvasgombáról tartott előadást szerdán este Kovács János Venesz-díjas mester-szakács a Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület megyei szervezetének felkérésére a megyei múzeum könyvtártermében. Röviden szólt a szarvasgomba történetéről, kiemelve a szekszárdi születésű, nemzetközi hírű gombatudós, Hollós László munkásságát A fűszerként használatos gombát már a rómaiak ismerték, s későbbi korokban is vágykeltő anyagként használták. Kérésünkre elmondta, a gomba olyan, mint a bor, sokféleképpen élvezhető.
Éppúgy illik a libamájhoz, mint amennyire finom vajjal összedolgozva. Hazánkban Hőgyészen termesztik, konyakban, borban tartósítva is kapható. I.I.
Szakértő szemmel a szarvasgomba felhasználásáról (Tolnai Népújság)
- Főszerkesztő
- Szarvasgomba
- Találatok: 690