Húszéves a Tarnavidék Tájvédelmi Körzet

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Az ország egyik legkevésbé ismert vidékén, a Heves–Borsodi-dombságban 1993-ban hozták létre a Tarnavidéki Tájvédelmi Körzetet.  Az eltelt két évtized során a természetvédőknek az itt élőkkel összefogva sikerült megóvni a felszíni formakincsében, kultúrtörténeti értékeiben és élővilágában páratlan vidéket. Napjainkban a tájvédelmi körzet gyepterületeit a hagyományos tájhasználat háttérbe szorulásával az idegenhonos növények térhódítása és a beerdősülés veszélyezteti, aminek megakadályozása érdekében Bükki Nemzeti Park Igazgatóság élőhelyrekonstukciós pályázatot dolgozott ki.
A KEOP-3.1.2/2F09-2011-0013 „Dombvidéki és hegyi rétek kezelése a BNPI területein” program keretében szeretnénk megállítani e folyamatokat, és tovább gazdagítani a Tarnavidéki Tájvédelmi Körzet természeti értékeinek tárát.
 A projekthez kapcsolódva a tájvédelmi körzet létrehozásának 20. évfordulója alkalmából megemlékezést tartunk 2013. április 26-án, 10.00 órától Ózdon, az aCapella Étteremben (3600 Ózd, Vasvár út 37.). A rendezvényre valamint a sajtótájékoztatóra ezúton meghívom. További részleteket a csatolt meghívóban talál, sajtóanyagot az eseményen valamint azt követően kapnak az újságírók.
Kérjük, hogy részvételi szándékát 2013. április 25. 18.00-ig a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. elektronikus postacímen jelezni szíveskedjen.
Üdvözlettel: Grédics Szilárd igazgató nevében
Kangúr Tibor
BNPI KEOP nyilvánosság referens


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.