Erdészeti potenciál helyreállítása

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2012-04-27 – A 32/2008 FVM rendelet A támogatás célja a természeti katasztrófa által sújtott területeken az erdészeti potenciál helyreállításának támogatása, valamint másodlagos erdőkárok megelőzése. A támogatás jellege szerint normatív, vissza nem térítendő. Helyreállítási alaptámogatásból, illetve kiegészítő támogatásból áll.
Felhívjuk a figyelmet, hogy:
• A jogcímmel egyidejűleg nem vehető igénybe - szoftveres figyelés! SAPS, AKG, KAT, EMVA energiaültetvény, EMVA Ültetvénykorszerűsítés támogatás
• A támogatási döntésről szóló határozat kézhezvételéig a kérelmező a helyreállítási tevékenységeket csak saját felelősségére, kizárólag az erdészeti hatóság felújítási kötelezettséget előíró vagy módosító határozatának jogerőre emelkedése után kezdheti meg.
• A tevékenység során minden pontban be kell tartani az erdészeti hatóság határozatát!
• A jogcím vonatkozásában kifizetési kérelem benyújtására lehetőség van az e-Egységes kérelem kitöltő felületen a támogatási határozat iratazonosító megadása nélkül is.
A kifizetési kérelemhez mellékelni kell:
• Szaporítóanyag-igazolás;
• Egységes Országos Vetületi Rendszerben (EOV) legalább 2 méteres pontossággal megadott koordináták, és a koordináták pontosságát alátámasztó mérési jegyzőkönyv másolata. Hiánypótlás nincs!
Változás az előző évekhez képest:
A kifizetési kérelem benyújtásakor a kártípus megjelölése kötelező!


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.