Vackor Várban a Szentkirályi Általános Iskola negyedikesei (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
 A TÁMOP 3.1.4 pályázatnak köszönhetően iskolánk 4. osztályos tanulói 5 napot tölthettek a Nyíri erdőben található Vackor Vár Erdei Iskolában 2010. május 10-15 között. Órarend az Erdei Iskolában:

HÉTFŐ    KEDD       SZERDA                                        CSÜTÖRTÖK                             PÉNTEK
Délelőtt    Érkezés    Erdőtorna a harmatos fűben    Erdőtorna a harmatos fűben    Erdőtorna a harmatos fűben    Erdőtorna a harmatos fűben
    Szobafoglalás    Kukkoló (mikroszkópozás)    Vadászkodó (kiállítás)    Bőrművesség    Kenyér-sütés
    Tanösvénytúra    Erdészkedő    Varázsceruza faragás    Tájékozódás  Falusi gazdaság    TV-s szereplés
az Arborétumba    Gyöngyfűzés    Térképészet    
Délután    Néptánc,népi játékok    1848-as múzeum    Agykontroll    Túlélő: Erdei tízpróba    Erdőjárás
    Lópatkolás    Íjászat    Szóháború        Íjászat
    Szóháború    Lovaglás    Filmvetítés az 1848-as forradalomról    Íjászat    Ostorozás
Búcsú
Este    Vadles    Vadles    Vadles    Mozi: Tüskevár   Íjászat        Íjászat        
Késő este    Játékok    Tábortűz    Csillagászat    „Osztálytalálkozó buli     Esti mese    Esti mese    Diafilmvetítés
Részletek a negyedikesek fogalmazásaiból:
Farkas Rebeka:
„Nagy élményben volt része a negyedik osztálynak a múlt héten.
Öt napot tölthettünk a Vackor Vár Erdei Iskolában. Én már nagyon vártam a hétfői indulást. Mikor megérkeztünk Makra Zsuzsa néni fogadott, és elmondta a házirendet. Nagyon izgalmasan teltek a napok. Rudi bácsi segítségével sok mindent megtanultunk. Az íjászat nekem nagyon tetszett, sőt még Rudi bácsi humora is. Sétáltunk az erdőben, tábortűznél melegedtünk. A vadlesen láttam dámszarvast és vaddisznót. A kézműves programok is nagyon jók voltak. Finom kenyeret sütöttünk, még otthonra is vittünk kóstolót.
Bárcsak több ilyen környezetóránk lenne!”

Kókai-Szabó Anna:
    „Május közepén a Vackor Vár Erdei Iskola vendégeiként töltöttünk el 5 napot.
    Ez az iskola távol a zajos várostól, egy gyönyörű erdő közepén, madárcsicsergésben gazdag helyen található. A programvezetők: Zsuzsa néni, Rudi bácsi és Zorka nagyon aranyosak, kedvesek és türelmesek voltak velünk. Ezen a héten nagyon sok érdekes programon vettünk részt: íjászat, kenyérsütés, néptánc, esti vadles, túrák és mikroszkópozás, de ezeken kívül is sok érdekességet csináltunk. Nekem ezek közül a gyöngyfűzés tetszett nagyon. …
    A tábor előtt sokat izgultam, hogy milyen lesz anyáék nélkül aludnom, de minden olyan jó volt, hogy egész héten nagyon jól éreztem magam.”


Szabó Ágnes:
„A Vackor Vár Erdei Iskolában töltöttünk öt csodálatos napot.
Ez az iskola a Nyíri erdő közepén található. Hosszú, homokos út vezet odáig. Az épület körül egy csodálatos halastó terül el, messzebb íjászpálya és az erdőben lévő tanösvény.
Nekem a szerdai nap programjai tetszettek a legjobban. Délelőtt felmentünk az emeletre megnézni a vadászati kiállítást. Rudi bácsi sok érdekes dolgot mesélt a vadászatról és az erdei állatokról. Voltak kitömött állatok: pl. kuvik, erdei fülesbagoly és még héja is. Nagyon sok szarvasagancsot is láttunk. Ebéd után jó éles késsel varázsceruzát faragtunk, majd Zorkával gyöngyöt fűztünk. Délután Zsuzsa néni tanulságos meséket mondott nekünk, majd agykontroll következett. Este Rudi bácsival íjászkodni mentünk. Eddig még sohasem volt ilyen a kezemben, de nagyon megtetszett, és elhatároztam, hogy itthon is gyakorolni fogom.
Mindenkinek ajánlom ezt a helyet, akik egy csendes, tiszta levegőjű erdőben nyugalomra vágynak.

Csordás Ági:
„Az első nap az erdőt jártuk, megkóstoltuk a csalánt és a sóskaborbolyát is. Láttuk a tornapályát az erdőben. Megnéztük a kecskéket. Nekem Márvány, a szürke kecske tetszett a legjobban. A kecskék mellett vörös mangalica disznók voltak. A Kocka nevű kutyussal játszottunk sokat. …Tábortüzet gyújtottunk. A tűz mellett énekeltünk. …Mónika nénivel megvizsgáltuk mikroszkóppal a bogarakat, a homoknak több fajtáját, hajszálat, virágport és a körmöt. Hihetetlen, hogy a körmöd tisztának látszik, pedig koszos. … A szállás gyönyörű volt. Volt egy halastó is, a halakat tapsolással kellett odahívni.”

Steklács Jancsi:
„…Itt annyi program volt, hogy azt nem lehet elmondani. Nekem legjobban a vadles és az íjászat tetszett. A vadlesen 12 dámot, 1 rókát, 1 vaddisznót és 1 harkályt láttunk.
    Nekem legjobban Rudi bácsi tetszett. Ő a világ legkedvesebb és legviccesebb embere.
… Nagyon szeretnék még odamenni és mindenkivel újra találkozni!”

Steklács Matyi:
„… Minden nap jó programok voltak. Faragni is megtanultunk és azt is tudjuk, hogy a kínaiak szerint sok aljas ember van, és, hogy vesszőt is lehet gyilkolni. Volt egy kutya, aki még a szigszalagra is leül. Én nagyon jól éreztem magam és üzenem Zsuzsa néninek, hogy a kívánságok fáját gyakran látogatom.”

Fodor Viktória:
„… Én nagyon jól éreztem magam, mert az egész osztállyal több napig együtt lehettem. Sokkal jobban megismertük egymást.”


            Köszönjük a lehetőséget!
                            Takácsné Kis Márta


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.