Megnyitotta kapuit az Erdészeti Tudományos Intézet Farkasszigeti Ökotábora (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Image
2011. február 28. - Új lendületet kapott ezzel a kísérleti állomáson már közel 15 éve folyó, természetismereti nevelési program, melyet a kísérleti állomás, a Püspökladányi Természetvédelmi Csoporttal és a Hortobágyi Nemzeti Parkkal közösen eddig is eredményesen folytatott. Ezen munka keretében eddig is mód nyílott a város iskolásainak, óvodásainak és az érdeklődő felnőtteknek, hogy a szakemberek vezetésével megismerhessék a Farkassziget gazdag növény és állatvilágát, arborétumát, bemutató házát, és a közel 90 éve itt folyó kutatómunka eredményeit.
A rendszeres, szervezett programokat évente közel 3000 gyerek látogatta.  „Madarak és fák napja”, erdei iskolai, óvodai programok, megyei rajzverseny és egyetemisták számára szervezett terepi bemutatók adtak lehetőséget a kilátogatók ismereteinek bővítésére.
Image
A tábor megnyitása lehetőséget ad akár 40 fős csoportoknak is több napos programokon való részvételre.

A kutatóintézet szándéka szerint elsősorban a környékbeli óvodásokat és iskolásokat várják a tábori programokra, de természetesen a tábor nyitva áll távolabbi gyerekcsoportok de akár felnőtt érdeklődők előtt is.

A programok között megtalálható a puszta és az erdő életközösségével való ismerkedés, gyalog és kerékpártúra, lovas program, kézműves és művészeti foglalkozások, íjászverseny, fürdőlátogatás, pusztai kirándulás, vadászati bemutató is.
Természetesen ezekhez a színes programokhoz a városban található szervezetek összefogására is szükség van.

A napokban indulnak útjukra azok a virtuális „invitáló czédulák”, melyekben elsősorban a környék iskoláinak, óvódásainak, polgármesteri hivatalainak és civil szervezeteinek hívjuk fel figyelmét a tábor által nyújtott lehetőségekre.
Image
A tábor – reményeink szerint - hamarosan bekapcsolódik az országos erdészeti erdei iskola hálózatába is.

A táborral kapcsolatos kérdésekre Csiha Imre állomásigazgató szívesen ad választ a 30/2197094 telefonszámon, vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.
A táborral kapcsolatos információk hamarosan megtalálhatóak lesznek a www.erti.hu. honlapon a Püspökladányi Kísérleti Állomás neve alatt.
 
 

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.