Erdei iskolában tanulják a zöld törvényeket (Tolnai Népújság)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2010. június 19. - Lengyel-Annafürdő  Egyre népszerűbbek az erdei iskolák. Tolna megyében Lengyel-Annafürdőn csodás erdei környezetben található ilyen turisztikai és természetismereti központ. Az erdei iskola gyakorlati oktatással nyújt segítséget az iskoláknak a környezettudatos nevelés területén, lehetőséget adva a tanulóknak, hogy szakszerű vezetés mellett közvetlenül szerzett élmények alapján, önállóan fedezhessék fel, figyelhessék meg a természetet.

Az erdészeti erdei iskola összefüggő ismereteket nyújt az erdő és az ember kapcsolatáról, az erdő megújítható termékeiről, védelmi és az ember egészségét megőrző szolgáltatásairól.

Megismertet az erdő gondozójával, az erdésszel és munkájával. Bemutatja az erdei életközösséget, a fafajokat, az erdőben lévő történeti emlékhelyeket, ismeretek ad a fenntartható erdőgazdálkodás fogalmáról és ismérveiről, a „zöld” törvényekről, az erdészeti oktatásról, kutatásról, az erdőesztétikáról.

Az annafürdői, turistaútvonalakkal átszőtt parkerdőben három különböző hosszúságú tanösvényen ismerkedhetnek a diákok a helyi természeti értékekkel. F. K. É.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.