Az OEE Erdészeti Erdei Iskola Szakosztálya versenyfelhívása az Európai Erdők Hetére (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
ImageAz 2008. október 20-24. között megrendezendő Európai Erdők Hete célja az erdők jelentőségének, termékeinek, szolgáltatásainak és e javaknak az elérését leginkább biztosító erdőgazdálkodási tevékenység minél szélesebb körű megismertetése.

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium, az állami és magán-erdőgazdálkodók, az Országos Erdészeti Egyesület Erdészeti Erdei Iskola Szakosztálya az Európai Erdők Hete alkalmával versenyfelhívást tesz közzé az általános iskolások számára. A program és verseny egyben része a hazai XII. ERDŐK HETE rendezvénysorozatnak is, melyet az OEE Erdészeti Erdei Iskola Szakosztálya az erdőgazdálkodókkal közösen szervez.

Az EURÓPAI ERDŐK HETE legfőbb üzenetei:
Európa területének 44 százalékát, hazánk területének 20%-át erdő borítja, és
ez az erdőterület folyamatosan növekszik.
Az erdők az üvegházhatást okozó gázok folyamatos megkötésével jelenleg a leghatásosabban mérséklik a klímaváltozás ütemét, védik a földi életet.
A fa, a legősibb megújítható, környezetkímélő nyersanyag és energiaforrás, így a fa felhasználása a 21. században is a legjobb választás a környezetvédelem terén.

A versenyben minden résztvevő EURÓPAI ERDŐK HETE könyvjelzőt kap, az első három helyezett és a segítő tanár tárgyjutalomban részesül.
A verseny az előre megadott irodalomból való felkészülés és a kérdésekre adott válaszok értékeléséből áll.
A versenyfelhívás és a verseny lapok ki- és visszaküldése is e-mail útján történik.

A verseny kérdései között többek között olyanok szerepelnek, amelyekben választ várnak arra, hogy ki az erdő gondozója, az első hazai természetvédelmi törvényt is magába foglaló az erdőtörvényre, és hány százalék volt Trianon után hazánk erdősültsége?


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.