Erdei iskolában voltak a gávavencsellői diákok (Szabolcs Online)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2009.06.19 . - Gávavencsellő, Nyíregyháza - A Rakovszky Sámuel Általános és Művészeti Iskola tanulói a tanév utolsó napjaiban  a NYÍRERDŐ ZRT Nyíregyházi Erdészetébe látogattak el.

Naponta más-más évfolyam ismerkedett az erdő életével. Tanulmánya során minden gyermek szerez ismereteket az erdő élővilágáról. A Pál Miklósról elnevezett Erdei Iskolában azonban a leghitelesebbektől, az erdészektől kaptunk nagyon sok érdekes és hasznos információt az erdő növény és állatvilágáról. Projektoros kivetítő segítségével olyan különleges felvételeket láthattunk a virágokról, madarakról, nagyvadakról ,amit csak nagy szerencsével veszünk észre a kirándulásaink során.
Ezenkivül megismerkedtünk az erdészek munkájával, az erdőgazdálkodás fogalmával, láthattuk, hogyan lesz a makkból facsemete . Megtekinthettük a fafeldolgozó gépeket munka közben. Az elméleti oktatás után elmentünk a sóstóhegyi erdő tanösvényére, ahol élőben láthattuk a különböző lágyszárú növényeket, és az erdő fafajtáit, gyönyörködhettünk a madarak énekében.
Tanulóink nagy érdeklődéssel hallgatták , és figyelték az erdészek beszámolóit. Érdemes volt kimenni az iskola falain kivülre, hiszen a temészet szeretetére, az erdő védelmére igazán a természetes környezetben nevelhetjük a gyermekeket.
 Köszönet érte a Nyíregyházi Erdészet munkatársainak - tájékoztatta portálunkat Nánásiné Szabolcsi Mónika, igazgató.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.