Vonatfüttyös erdőromantika Mesztegnyőn (Somogyi Hírlap)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2010. május 3. - A KISVASÚT NAPJA A település hírnevéhez ugyanúgy hozzátartozik, mint a rétesfesztivál
A kirándulók rekordszáma miatt a tervezettnél több fordulót kellett beiktatni Mesztegnyőn. Galambos Ferenc plébános áldása után megszólalt a vonatfütty, s a kisvasút elindult séta-útjára Kak-pusztáig. A rekordlátogatottság miatt addig zakatolt a kisvonat, amíg csak volt vonatra váró kiránduló. Az erdei vasutakat népszerűsítő országos rendezvény egyik állomásaként fogadta a turistákat Mesztegnyő.
A helybéli Varga Csaba arról beszélt: minden évben felülnek a családdal a kisvasútra. Idén a legkisebb kedvéért is jöttek, aki még nem vonatozott a természetben. Szászfalvi László országgyűlési képviselő arról is beszélt: a közösségépítő rendezvényekre szükség van. Ezért is fontos a kisvasút megőrzése és fejlesztése; mert ennek a közösségnek a jövőjét is szolgálja: a megmaradását és a továbbfejlődését - Nekünk érték, másnak élmény - fogalmazott Nemes László mesztegnyői polgármester, kiemelve: a település hírnevéhez ugyanúgy hozzátartozik, mint a rétesfesztivál. V. E.
Szünetet tartottak az üzemszünetben
AZ 1925 ÓTA MŰKÖDŐ mesztegnyői kisvasút a magyar állam tulajdona, s a SEFAG Zrt. nagybajomi erdészete üzemelteti. Még januárban az utasforgalom csökkenése, valamint pályakarbantartás miatt menetrend szerinti üzemszünetet rendeltek el. Ez addig tart, amíg a kisvasút sorsa nem rendeződik. Most csupán a kisvasút napja alkalmából hangzott fel többször is a vonatfütty a kirándulók kedvéért.



© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.