Egy nap a kisvasútnak (Zalai Hírlap)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2011. június. 26. - A hét végén tartották a csömödéri erdei kisvasút napját, amelynek apropóján a vasútüzem dolgozói szombaton jóval több járatot indítottak útnak. Közlekedtek a dízel-üzemű szerelvények, szalonkocsiban is szállították az utasokat, de az Ábel nevű gőzmozdony jóvoltából képletes időutazáson is részt vehettek az érdeklődők.
- A teljes járműparkunkat bemutatjuk ilyenkor - magyarázta Kaliba Mihály, az erdei vasútüzem vezetője, aki kérdésünkre az is elmondta, nincs különösebb apropója annak, hogy június utolsó hétvégéjén tartják a csömödéri erdei kisvasút napját, egyszerűen így tudtak megállapodni az ország többi hasonló üzemegységével.
Közel 500 utasa volt szombaton a kisvasútnak.
Kaliba Mihály azt is elmondta, ugyan pontos adatok még nem állnak rendelkezésére, de úgy véli, körülbelül ötszáz utast szállítottak a szombati napon.
- Egy szombathelyi baráti társasággal közösen vettünk részt az utazáson - mondta Nagy Ferenc. - Lentiből indultunk, az úti cél Csömödér volt, ahol egyet falatoztunk, aztán szálltunk is fel a hazafelé tartó járatra. Nagyon jól éreztük magunkat, ezt a programot bárkinek nagyon szívesen merem ajánlani.
Kicsiknek és nagyoknak is kellemes kikapcsolódást adhat a kisvasút. Gyuricza Ferenc


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.