Új mozdonnyal robog a kisvasút (somogytv.hu)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2012.05.02. - Immár felújított mozdony húzza a mesztegnyői kisvasúti kocsikat. A szerelvényt ünnepélyes keretek között avatták fel. A kirándulni vágyók azonnal vonatra pattanhattak, ám akadt, akinek kalandosra sikerült az útja, az egyik járat ugyanis kisiklott. Úgy tűnik az áldásra nagy szükség volt, hiszen a mesztegnyői kisvasút egyik szerelvénye kisiklott kedd délután. A forráságban való gyalogláson túl szerencsére senkinek nem esett baja. A vonat pedig rövidesen tovább folytathatta útját a Boronka melléki tájvédelmi körzetben. A SEFAG Zrt. egyelőre csak a mozdonyt újította fel, ám rövidesen a teljes géppark modern formát ölthet.
Jankó Gábor, erdészetpolitikai osztályvezető, Sefag Zrt.
- Olyan ritka maga a vonatozás itt az erdőben, olyan kevés alkalom kínálkozik, hogy ilyen érintetlen természeti környezetet, ilyen kényelmes körülmények között az erdei vasút platójáról, az erdei vasút kocsijáról meg lehessen szemlélni.
Az 1920-as években útjára induló szerelvény egykor fontos szerepet töltött be az erdőgazdálkodásban, mára már inkább a legkisebbek számára nyújt páratlan kalandot. A vonatozást pedig nemcsak a móka kedvéért szerették a gyerekek.
- Nekem az tetszett nagyon, hogy így nagyon jött a levegő és nem volt annyira meleg - mondja az egyik kisfiú. A felnőtteket is elbűvölte a páratlan szépségű, érintetlen táj.
A gyerekek nagyon romantikusnak tartják ezt az utazási formát, s mi meg a fiatalkorunkat elevenítettük fel ezáltal - mesélik a szülők.
Akad, akinek családi kötődése van a helyhez, egy hölgynek az édesapja dolgozott itt.
A SEFAG tervei szerint a jövőben még több járatot indítanak majd. Sőt a Duna-Dráva Nemzeti Park munkatársai idegenvezetéssel is várják a látogatókat, hogy a táj növény- és állatvilágával is megismerkedhetnek.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.