Az őszi erdő szépségei (iho)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2013.10.3. - Kössük össze a kellemest a hasznossal, az őszi erdőben gyönyörködjünk kisvasúti szerelvényekből! Ha az időjárás is kegyes a kirándulókhoz, igazán változatos programokon vehetnek részt az erdei vasutakon. Királyréten ismét hajtányversenyt tartanak október 5-én, szombaton, délután egy órai kezdettel. Másnap sem panaszkodhatnak a Börzsöny déli részére érkezők: a Múzeumok őszi fesztiválján kilenc órakor kismarosi történelmi sétával, 12.15-kor a szokolyai Viski-Mányoki emlékszoba megtekintésével, 14.30-kor pedig a felszámolt bajdázói szárnyvonalra vezetett kirándulással várják a vendégeket.
Még mindig a Börzsöny, csak egy házzal odébb: Nagybörzsönyben a kisvasút újraindulásának 11. évfordulóját ünneplik október 5-én, szombaton délelőtt tíz órától. A nagybörzsönyi végállomáson ezenkívül a hegység kisvasutjait bemutató fotókiállítás is lesz.
Két helyszínen is tartanak rendezvényeket az Erdők hete alkalmából. Október 4-én, pénteken Mátrafüreden, a parkban interaktív tanösvényen lehet sétálni, ahol a kirándulók mindent megtudhatnak az erdőkről, az erdészekről. Aki a kisvasúttal érkezik Gyöngyös felől, a jegyét lepecsételtetve visszafelé ingyen utazik. Másnap, október 5-én Kaszón három helyszínre is lehet a kisvasúttal utazni, a Baláta-tó lápvilágát megcsodálva, és bepillantást nyerve az erdőgazdálkodás rejtelmeibe. A programokra bejelentkezés szükséges a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen vagy a 06/82-445-818-as telefonszámon.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.