Lilla-napi vonatozás Lillafüreden (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
ImageA közelgő Lilla-nap alkalmából 2007. február 17-én első alkalommal rendezik meg a „Lilla-napi vonatozást” az ÉSZAKERDŐ Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasútján.
E napon az ilyenkor megszokottnál változatosabb vonatközlekedéssel szeretnének a kedvében járni minden, a vasút iránt érdeklődő utasnak, kicsinek és nagynak egyaránt.
– A nagyközönség számára először e napon mutatjuk be üzem közben kisvasutunk féltett ritkaságát, a B-26-os dízelmozdonyt, egy rövid különvonat élén – tájékoztatta a ForestPress-t Jakóts Ádám programszervező. – A nap „ünnepeltje”, a Lilla nevű gőzmozdony 11:00 órakor nosztalgiavonatot továbbít Garadnára és vissza. A program zárásaként C-50-es vontatással különvonatot indítunk a Csanyik-völgybe, az erdei iskolánál épített új forgalmi kitérőhöz.
Lilla-napon 11-től 15:00 óráig látogatható az Újmassa-Őskohó állomás melletti Kohászati Múzeum.
– A vasútfényképezés és filmezés szerelmeseinek a vonal legjellegzetesebb pontjain fotómegállásokkal szeretnénk még emlékezetesebbé tenni e napot – fűzte hozzá Jakóts Ádám.
Már kaphatóak a menet- és helyjegyek a kisvasútnál
Értesítenek minden miskolci érdeklődőt, hogy január 7. óta már kaphatóak a menet- és helyjegyek a kisvasút Miskolc-Dorottya utcai állomásának pénztárában. A pénztár szombaton és vasárnap, 10-től 15 óráig tart nyitva. Banki átutalással is rendelhetők jegyek a rendezvényre.
Budapestről és Tatabányáról Ikarus 55-össel Miskolcra a Lilla-napi vonatozásra
Megfelelő számú érdeklődő esetén különjárati nosztalgia autóbuszt indítanak Budapestről és Tatabányáról a Lilla-napi vonatozásra. Még egy hétig, azaz január 31-éig, lehet átutalni a menetdíjakat.

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.