Összeütközött a királyréti kisvasút két szerelvénye - három sérült (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Image
Korábbi felvétel a megsérült motorkocsiról (ForestPress fotó)

2010.10.10. - Három ember megsérült, amikor vasárnap reggel 9 órakor összeütközött a királyréti erdei kisvasút két szerelvénye a Pest megyei Kismaros és Szokolya között. A motorkocsi és a mozdony kisiklott, a helyszínen a tűzoltók dolgoznak, hogy visszahelyezzék a kocsikat a keskeny nyomtávú sínekre – tájékoztatott Lengyel László, az Ipoly Erdő Zrt szóvivője. Ruff János, a Királyréti Erdészet vezetője a ForestPress-nek elmondta, hogy a keskeny nyomtávú erdei vasúton, a Hártó úti kereszteződésnél, reggel kilenc óra után nem sokkal történt a baleset. Két szerelvény összeütközött és kisiklott. A 8 óra 50-kor Kismarosról Királyrétre közlekedő motoros személykocsi a vele szemben közlekedő mozdonnyal vontatott két kocsis szerelvénnyel ütközött. Úgy tudjuk, hogy a nemrégen átadott motorkocsiban tizenkét személy utazott.
A baleset következtében – a korábbi hírekkel szemben – egy személy súlyosan, kettő könnyebben sérült meg.
A lentről közlekedő motorkocsinak meg kellett volna állnia a kitérőben.
Image
A sérült motorkocsi (Lengyel László felvétele)

A motorkocsiban csak jelentéktelen kár keletkezett, az, műszaki hiba nélkül, a „saját lábán” hagyhatta el a helyszínt, a másik szerelvény mozdonya komolyabban sérült. A Közlekedésbiztonsági Szervezet szakemberei az ütközés helyszínén vizsgálják a baleset körülményeit.
Image
A mozdony sínre emelése (Lengyel László felvétele)

A kisiklott szerelvények mozdonyait a tűzoltók emelik vissza a sínekre. A menetrend szerinti forgalom várhatóan holnapra áll helyre.




© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.