Csömödéri kisvasút: az utaslétszám várhatóan a múlt évivel lesz egyenlő (Zalai Hírlap)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2010. október. 24. - Mintegy száz fő használta ki a melegen simogató szombati napsütést, s döntött úgy, hogy a nemzeti ünnepet egy kellemes kirándulással köti össze. Ehhez a csömödéri erdei kisvasút nyújtott lehetőséget, a vasútüzem ugyanis október 23-ra időzítette az utolsó őszi különjáratát.

A dízelmozdony vontatta kisvonat ezúttal nem a teljes, 31 kilométeres szakaszon, csupán Lenti és Csömödér között szállította az utasokat, ám a zalai dombok, az ezerszínű erdők közötti kirándulás így is feledhetetlen élményt kínált.
- A nemzeti ünnep tiszteletére három járatot indítottunk útnak - mondta Kaliba Mihály, a vasútüzem vezetője. - Ebben az évben már csak két hasonló akciót tervezünk, egyet Mikulás napjára, s egy évbúcsúztatót december 30-ra. Ezen felül már csak az úgynevezett külön rendeletű járataink közlekednek.
A dízelmozdony vontatta szerelvények erdők és dombok között szállítják az utasokat.
 Kaliba Mihály hozzátette: az utolsó menetrend szerinti járat szeptember 25-én közlekedett, ám az októberi különjáratoknak köszönhetően az őszi időszakban sikerült jelentősen növelniük az utas számot.
Erre szükség is volt, hiszen az esőzések miatt a szeptemberi kihasználtság jóval alatta maradt az elvártnak. Az éves statisztikát nézve nagyságrendileg várhatóan ugyanannyi utasuk lesz, mint az elmúlt esztendőben. Gyuricza Ferenc


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.