A Szilvásváradi Állami Erdei Vasút fejlesztése (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Image
2012. december 28. - A program összes költsége 513 010 934 forint Az ÉMOP-2.1.1/B-09-2009-0012 számú a Szilvásváradi Állami Erdei Vasút
fejlesztése elnevezésű projekt célja a turisták igényeinek megfelelő színvonalú
kiszolgálásán túl az erdei vasút utasforgalmának, valamint a Szalajka-völgy
látogatottságának és jövedelemtermelő képességének növelése.
Ezzel közvetve hozzájárulnak a régió gazdasági fejlődéséhez, a turizmusban foglalkoztatottak számának bővítéséhez, valamint a jövedelemszerzési lehetőségek bővítéséhez is.

Befejeződött a Gloriette-téri vasúti végállomás pályaszakaszának bővítése, ez mintegy 300 méteres szakaszt jelent. A bővítés eredményeképpen a kisvasút vonalán már három szerelvény közlekedhet, ezzel jelentősen csökkent a várakozási idő, illetve a kisvasút a korábbinál több utast szállíthat a Szalajka-völgybe.
Image
Kiírták az MK-48-403-as diesel mozdony teljes felújítására, korszerűsítésére a nyílt közbeszerzési eljárást, amire három árajánlat érkezett. Az ajánlatok értékelése jelenleg folyamatban van, a munka várhatóan már 2012. januárjában elkezdődik.

A projekt keretében három épület átalakítására is sor kerül, illetve egy új épület felépül:
A fatelepi indító épület átalakítása, akadálymentesítése, kültéri burkolással együtt; A Halastói megálló épület átalakítása, többfunkciós épületté (akadálymentesített nyilvános illemhely, turisztikai információs központ, elsősegélynyújtó hely kialakítása); A Gloriette-téri nyilvános illemhely korszerűsítése és akadálymentesítése; A Gloriette-téri új vasúti végállomás épületének építése, és a peron kiépítése.
Elkészült mind a négy épület kiviteli terve, a közbeszerzési dokumentáció összeállítása pedig folyamatban van.

A program összes költsége 513 010 934 forint, ebből a vissza nem térítendő támogatás összege: 432 238 180 Ft.







© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.